“Odett” nyaklánc

10 500 Ft

Termékleírás: Az amazonit különböző formájú és méretű gyöngyeiből fűztünk egy lendületes ékszert, amit  krizokolla sötétzöldjével tettük változatosabbá, s néhány fém alkatrésszel díszítettük. A lánc elegáns T kapoccsal záródik.

Leírás

Amazonit: Világoszöld – kékeszöld színű kő, mindig van benne fehér színű ásványtárs. Használat esetén mindig sötétebb lesz. Sok hozzá hasonló és olcsóbb ásvánnyal keverhető össze. Szépen csiszolt változatai általában drágábbak az átlagosan beszerezhető ásványoknál.
Az ezotériában a szülő nők kövének tartják, a szülést segítették elő vele. Lelki téren kiegyensúlyozó hatású.

Krizokolla: Rendkívül színes, kékeszöldes árnyalatokban pompázó ásvány, helyenként fekete és vörös színek is láthatók rajta. Ritka, könnyen csiszolható nagyobb dísztárgyaknak, kisméretű ékszerek puhasága és könnyen törő állapota miatt ritkán készülnek belőle. Malachitos összenövése híres Eilati-kő néven. A mai nyersanyag Dél-Amerikából származik, inkább kékes árnyalatú.
Az ezotériában a színe miatt használják, tüdő és légzési panaszok, ízületi problémák, a haj állapotában javít, segíti az ellazulást.

A szív csakra feladata: Kapcsolatban van a csecsemőmirigy működésével. Lelki síkon az érzelmi kisugárzás központja, az érzelmek feldolgozásának, lelki tisztulásnak, harmóniának, békének, világszeretetnek a helye.

További információk

Ásványok

,

Szín

,